Dan bolesnika

Dan bolesnika

Svetište Gospe od Čudesa u Oštarijama sve je poznatije utočište za mnoge stare, nemoćne i bolesne osobe koje hodočaste u ovo svetište svake godine u prvoj nedjelji nakon blagdana Velike Gospe.

Ove godine hodočasnička misa služena je u nedjelju, 17. kolovoza, a unutar zidina nekadašnje velebne katedrale predslavio ju je vlč. Dragutin Goričanec, duhovnik osoba s poteškoćama u razvoju s prostora Zagrebačke nadbiskupije u suslavlju čuvara Svetišta i župnika Oštarija i Cerovnika, popa Antuna Luketića te više svećenika Ogulinskog dekanata. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom Franje Puškarića i uz orguljsku pratnju Mihaela Peca.
Referirajući se na nedjeljno čitanje i prispodobu o kćeri Kanaanke mučene od zloduha, propovjednik je jasno poručio da tu ne pomaže nikakva medicina već samo duhovnost i teologija. Govoreći na temelju vlastitog iskustva radeći u bolničkoj kapeli u Vinogradskoj bolnici, bolesnima je duhovna pomoć često značajnija od medicinske, a neki su se ispovijedali i nakon 50 godina. Ono što zabrinjava je da su vjernici voljni čekati kod liječnika cijeli dan, a ni približno nemaju vremena za Isusa Krista. Kada bi katolici više vjerovali Isusu, on bi imao više prilika pomagati. Najveći je problem to što smo slabi katolici, a glumimo velike vjernike. "Bolesničko pomazanje koje ćemo danas mnogima dati primjer je čudesnog djelovanja Isusa", poručio je vlč. Goričanec. Milosni zahvati mogući su samo uz vjeru i poniznost, zaključio je propovjednik Goričanac te bolesnima poručio da Bog nudi ili ozdravljenje ili dar patnje uz koju dolaze razne milosti.

ostarije_bolesni-(1).jpg

ostarije_misa_za_bolesne.jpg

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.