Novo oltarsko ruho

Novo oltarsko ruho

Na prvu nedjelju Došašća, 30. studenog 2014., župnik Oštarija, pop Ante Luketić, blagoslovio je novo oltarsko ruho u Svetištu Gospe od Čudesa.

Ruho karakterizira ljubičasta boja koja dominira u liturgiji Došašća, a simbolizira pokoru. Ruho je ukrašeno ručno vezenim motivima koji prikazuju Kristov monogram, križ krbavskih biskupa te dva križa ispunjena slovima glagoljice, kako bi se podsjetilo na bogatu povijesnu i kulturnu baštinu ovoga kraja.

Došašće je prvo razdoblje u liturgijskoj godini, vrijeme priprave za Božić. Počinje u nedjelju najbližu blagdanu sv. Andrije (30. studenog) i traje do Badnjaka, 24. prosinca navečer. Kršćani se pripremaju za proslavu Kristova prvog dolaska, ali i za njegov drugi dolazak. Prije je Došašće bilo pokorničko vrijeme strogo poput korizme, ali se danas to bitno ublažilo.

U Svetištu je, kao i u mnogim domovima, ove nedjelje upaljena prva svijeća na adventskom vijencu. Večer uoči prve nedjelje Došašća, upaljena je i prva svijeća na adventskom vijencu pokraj Marmontova mosta, koji su izradili vrijedni članovi DPD-a „Sveti Ivan Pavao II.“ iz Oštarija.

Za više fotografija kliknite na sliku:

15916213145_f3bb2eeefd_o-(1).jpg

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.