Podjelom certifikata završen dvogodišnji  tečaj vjere za polaznike Gospićko-senjske   biskupije

Podjelom certifikata završen dvogodišnji tečaj vjere za polaznike Gospićko-senjske biskupije

U subotu 10. svibnja u Otočcu je u župi Presvetog Trojstva u organizaciji Biskupijskog povjerenstva za župnu katehezu završen dvogodišnji tečaj vjere za 40-ak polaznika iz čitave Gospićko-senjske biskupije.

Završni susret otvorio je biskupijski povjerenik za župnu katehezu i domaćin, župnik i dekan otočki i generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, mons. mr. Tomislav Šporčić.
Središnje predavanje na petom, posljednjem ovogodišnjem susretu imao je član Biskupijskog povjerenstva za župnu katehezu te donedavni profesor na riječkoj Teologiji, ujedno župnik i dekan udbinski, mons. mr. Tomislav Rogić. On je sudionicima tečaja govorio o praktičnoj primjeni biblijskih sadržaja.
Mons. Tomislav Rogić je govorio o metodologiji i praktičnoj primjeni Biblije u pastoralu župe. Također je pojasnio kako organizirati biblijske skupine u župama. Govoreći o Bibliji naveo je najčešće modele izučavanja: priprema za nedjeljna čitanja, čitanja pojedinih evanđelja, tematska čitanja, čitanja pojedinih biblijskih likova, čitanja poslanica, čitanje tema te konačno čitanje cijele Biblije. U radu biblijskih skupina važan je cilj, motivacija, konkretizacija i molitva u čemu je dao primjer čitanja Nedjelje dobrog pastira. Nakon predavanja je Matea Posavi, župna suradnica iz Otočca, prezentirala rezultate ankete sudionika tečaja vjere.
Slijedila je zatim sv. misa koju je u suslavlju mons. Rogića predslavio mons. Šporčić. U propovijedi je istaknuo značaj prezbitera, odnosno da svaki kršćanin ima zvanje. Svatko mora naći svoju osobnost odnosno smisao i ulogu u životu i djelovanju. Smisao života je pronaći kvalitete koje nam je Bog dao. Iako su mnogi prethodnih godina najavljivali smiraj vjere i Boga, era sekularizacije vjerojatno je pri kraju. Na kraju mise je mons. Šporčić svečano uručio certifikate predstavnicima župa iz cijele biskupije za redovito sudjelovanje na dvogodišnjem tečaju vjere. Iz župe Oštarije certifikate su primile Irena Juričić i Danica Belančić, kao i još nekoliko vjernika iz susjednih župa.

ot-tecaj-vjere1.jpg

ot-tecaj-vjere.jpg


Preuzeto s: http://www.gospicko-senjska-biskupija.hr/

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.