Proslava Sv. Marka Križevčanina u Skradniku

Proslava Sv. Marka Križevčanina u Skradniku

U nedjelju, 7. rujna, u Skradniku je održana svečana proslava naslovnika kapele i Dobrotvornog podupirajućeg društva „Sv. Marka Križevčanin“. Misu je predslavio župnik i dekan ogulinski, preč. Robert Zubović u suslavlju mjesnog župnika popa Ante Luketića i župnika Josipdola vlč. Petra Šporčića.

Misu je liturgijskom glazbom uzveličao mješoviti zbor Oštarija uz orguljsku pratnju Franje Puškarića. Misi je prethodila svečana procesija od Osnovne škole pa do Doma i kapele DPD-a „Sv. Marko Križevčanin“, uz nazočnost brojnih društava iz Ogulina („Sv. Rok“ iz Lomosta, „Sv. Josip“ iz Prapuća-Zagrada te „Sv. Antun“ iz Žegara), kao i DPD-a iz općine Josipdol, „Uzašašća Isusova“ iz Cerovnika i „Sv. Ivan Pavao II." iz Oštarija.
Slaveći hrvatskog sveca vodimo brigu o međusobnim odnosima, širimo pozitivne misli, a ne tračerske brige. Ako tko griješi, bratski ga opomenimo. Takav Kristov put izabiru sveci i sv. Marko Križevčanin. Rastao je u teologiji, čistoći i ispravnosti vjere, a pomoć je tražio samo od Isusa. Od njega možemo puno naučiti, kako živjeti svoju vjeru i kako voljeti svoj narod. Sv. Marko Križevčanin primjer je bezuvjetnog opredjeljenja za Boga i osobe koja nije ništa zadržala za sebe, zato je i stradao. I u današnjem svijetu nažalost postoje oni koji radi vjernosti vjeri i Kristu izabiru smrt u Iraku, Siriji i Nigeriji. Koliko je volio svoj narod, sv. Marko Križevčanin je pokazao dolaskom na studij u Rim kada se deklarirao Hrvatom i time pokazao koliko poštuje svoje obiteljske i kršćanske korijene. Mnogi naši preci obranili su svoju vjeru uz protjerivanja i ubijanja. „Njima zahvalimo što smo mi danas ovdje“, zaključio je u svojoj homiliji preč. Robert Zubović.

skradnik-procesija.jpg

skradnik-misa.jpg

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.