Dan posvećenog života svečano proslavljen u svetištu Gospe od Čudesa

Dan posvećenog života svečano proslavljen u svetištu Gospe od Čudesa

U ponedjeljak 2. veljače u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama svečano je proslavljen blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu ili Svijećnice ili kako ga u ovom svetištu tradicionalno nazivaju Prva svetica kao i Dan posvećenog života.

Misu je predslavio gvardijan samostana franjevaca trećoredaca iz Ogulina i župnik župe bl. Alojzija Stepinca fra Marko Medo u suslavlju mjesnog župnika i upravitelja svetišta popa Ante Luketića, ogulinskog župnika i dekana Roberta Zubovića i ostalih svećenika Ogulinskog dekanata.

Fra Marko je upozorio na problem kršćanske svijesti današnjeg čovjeka što automatski uzrokuje i krizu duhovnih zvanja. Živi se deficitaran i površan vjernički život što uzrokuje i krizu kršćanske svijesti o duhovnom pozivu. Kao što je starac Šimun prepoznao svog spasitelja uz poticaj Duha svetoga, tako i nas potiče u vjerničkom životu Duh Sveti kojega smo primili na krštenju i krizmi. On nam pomaže kod razumijevanja Božje riječi, kod otkrivanja Božjeg iskustva, te spoznavanja jedinstva tijela i duha. Jesmo li zahvalni na tim darovima, zapitao se fra Marko te poručio da poput Šimuna otkrijemo živoga Boga.

Prije mise održan je u župnom dvorištu blagoslov svijeća te procesija do crkve u kojoj su sudjelovali uz mnoštvo vjernika i učenici Osnovne škole u Oštarijama.


ost_svjecnica2.jpg

ost_svjecnica1.jpg

 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.