Nedjelja Božjeg milosrđa

Nedjelja Božjeg milosrđa

Nedjelja Božjeg milosrđa 3. travnja 2016., na Mladi Uskrs, u župi Oštarije posebno je organiziran uz druženje i kao znak pažnje cijele župne zajednica prema osobama koje su osamljene.

Nedjelja Božjeg milosrđa 3. travnja 2016., na Mladi Uskrs, u župi Oštarije posebno je organiziran uz druženje i kao znak pažnje cijele župne zajednica prema osobama koje su osamljene. Organizatori i provoditelji ovoga zahtjevnoga druženja bili su župnik Oštarija pop Ante Luketić uz pomoćnike iz DPD Sv. Ivan Pavao II., Ženske Udruge Katarine, patronažne sestre koje su izvršile osnovni pregled tlaka i glukoze, za one koji su htjeli, lovci koji su donirali potrebno za gulaš, najmlađi iz vrtića sa svojim tetama lijepo su recitirali o prijateljstvu, a iz Škola Oštarije djeca su se predstavila sa nekoliko zborskih pjesama pod ravnanjem učiteljice Barbara Srdarev te s učiteljicom Lorenom Vuković prikazali kraći igrokaz i nekoliko recitacija, a stariji učenici su čitali svoje sastavke o bakama i djedovima, mamama i tatama. Učiteljica Mirjana Grubišić letala je tamo-amo i dvorila ljude za stolovima. Željko Rendulić bio je glavni u kuhinji i sve je dao od sebe da smo prste polizali jedući gulaš.
Na kraju možemo reći da su se si lijepo podružili i počastili, te proslavili Uskrs u pravom smislu. 
Mladi s mladima, stariji sa starijima, a organizatori sa svima zajedno. Bilo je i dangubice i harmonike. Velika je stvar to što je preko 50 osoba izvršilo osnovne medicinske kontrole, a oko 80 ciljanih osoba iz Oštarija, Cerovnika i okolice s velikim veseljem se susreli, a mnogi od njih i nakon nekoliko godina. Uglavnom, svi su oni mogli vidjeti da su voljeni i da na njih netko misli i da ima s njima što popričati. Mnogo je još onih koji su ostali kod svojih kuća, skromno misleći da im nije tu mjesto, za "Obiteljskim stolom za usamljene osobe" kako je nazvano ovo druženje. Zamišljeno je da dođu svi oni koji tjednima ne vide svoju djecu koja su po gradovima i koja naporno rade te ne mogu svoje roditelji sami posjetiti. Takvi su unutar svoja četiri zida i teško im se pokrenuti i posjetiti malo udaljenije sumještane.
Bilo je tu osoba potrebnih tuđe brige i njege iz doma za starije koje je dovezla Darinka Popovčić iz Vojnovca. Bilo je tu i uistinu onih osamljenika i samaca, za koje bi neki rekli da to nije za njih jer da su tu zbog čašice, ali pogrješka. Upravo takvima treba pokazati naše prihvaćanje i bratsku ljubav.
Na ovaj način svi su bili na jednom mjestu i imali su što pričati, čak i dovikivati se jer sluh već malo popustio. Nadamo se da neće nedostajati sluha za buduće susrete.

OŠTARIJE nedjelja Božjeg milosrđa 3-4-2016

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.