Susret roditelja prvopričesnika s Hrvatskom zajednicom bračnih susreta

Susret roditelja prvopričesnika s Hrvatskom zajednicom bračnih susreta

U oštarskoj župnoj dvorani 25. veljače 2017. okupilo se oko 30 odraslih osoba, uglavnom roditelja prvopričesnika, da poslušaju predstavljanje Zajednice Bračnih susreta koji djeluju punih 40 godina u našoj zemljij.

  Hrvatsku zajednicu Bračnih susreta predstavili su bračni par Nikolaus Anica i Marijan, a u pratnji im je bio svećenik, svima veoma poznato lice, p. Tonči Trstenjak DI, sada umirovljeni 20-godišnji ravnatelj religijskog programa na HRT.
Oštarski roditelji, većinom parovi, sa zanimanjem su pratili svaku riječ koju su ovi ljudi izgovorili iz svojeg iskustva dugogodišnje bračnog života. Bračni par Nikolaus bio je krajnje otvoren i iznijeli sve svoje teškoće tijekom zajedničkog života koji ih nije mazio. Govorili su i o sadašnjim danima s kojim su daleko zadovoljniji, a da se nije ništa puno promijenilo. I dalje su u stanu skromne kvadrature, rade iste poslove kao i prije, nikakvog bogatog naslijeđa, ali ipak su puno sretniji i privrženiji jedno drugomu.
Što se onda promijenilo, čemu zahvaliti? Promijenili su se oni dolaskom u zajednicu, razmjenjujući iskustva, prihvaćajući mir koji su našli u Gospodinu i koji ih je vodio i vodi dalje.
Pater Tonči je na svoj način pričao o iskustvima iz svoga pastoralnoga djelovanja i iskustava sa ovakvih susreta. Jednostavnim rječnikom, korisnim primjerima i sve to izmiješano neupadljivom duhovitošću. Predstavljanje rada zajednice započeo je riječima s početka Svetog Pisma o različitosti ali jednakom dostojanstvu muškarca i žene:
"Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih."
Kako je započeo biblijskom istinom i mudrošću, završio je zanimljivo uobličenom izjavom, sa svojom jednostavnom spoznajom i zaključkom. Želi se reći da je ipak presudno ono što najmlađi vide, to je odgoj, a manje je uspješno ako djeca nešto slušaju pa ponavljaju naučene riječi, ali ih ne vrše jer ih ne vrše niti oni koji su im prenijeli:
"Djeca se ne odgajaju riječima, nego očima."

Kraj druženja je bio na svetoj misi.

 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.