Umro vlč. Ante Cindrić

Umro vlč. Ante Cindrić

U nedjelju 24. studenog u hospiciju “Marija Krucifiksa Kozulić” u Rijeci u 80. godini života i 53. godini misništva u kuću Očevu preselio je umirovljeni župnik, svećenik Riječke nadbiskupije vlč. Ante Cindrić.

 Pokojni-vlc-Ante-Cindric---24--studenog-2019.jpg

Pozdravna riječ vlč. Anti Cindriću na zlatnoj misi u Oštarija, 23. srpnja 2017.

 Dragi naš zlatomisniče vlč. Ante, 
pedeset godina u povijesti svijeta i čovječanstva su gotovo ništa, ali u povijesti jednog mjesta i u životu jedne osobe su jako mnogo. Kad se čovjek osvrne na svoj život, može vidjeti koliko je dobra napravio, a koliko propustio.
Vi, dragi pope Ante, možete s ponosom reći da ste kao sijač Božje riječi zasijali mnogo dobra na svakoj njivi na koju Vas je Gospodin poslao. Vjerujem da ćete jednoga dana imati puno toga i za požeti. Rođeni ste u Desmericama, u župi Zagorje, ispod drevnog grada Modruša, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna 1940. godine. Križ je znak koji će obilježiti i pratiti cijeli Vaš dosadašnji život. Na krštenju u zagorskoj župnoj crkvi obilježeni ste znakom križa. Vaše rano djetinjstvo bilo je ispunjeno strahom, patnjom i stradanjima Drugog svjetskog rata koji je uslijedio već sljedeće godine i završio Križnim putem. 
Ipak, s tugom i žalošću, ispreplitali su se radost, smijeh i igra. Svoje obrazovanje započeli ste u rodnim Desmericama. Obiteljska situacija odvela Vas je iz župe posvećene sv. Jurju mučeniku, u Oštarije, pod okrilje Gospe od Čudesa, majke koja je stajala pod križem na kojem je bilo uzdignuto izmučeno tijelo njezinog sina. Naše Zagorje bilo je posebno počašćeno i ponosno 30. srpnja 1967. godine kada je u našoj župnoj crkvi po prvi put u povijesti župe slavljena mlada misa koju ste upravo Vi slavili uz veliku podršku vlč. Alojzija Kuncea. Vaše mladomisničko geslo bilo je: Služeći ljudima služiti Bogu. 
Kada bismo to geslo željeli slikovito prikazati, onda bi to svakako bio križ. Križ je taj simbol koji istovremeno predstavlja Isusovo služenje i ljubav prema čovjeku i prema Bogu. U skladu s time, među prvim darovima koje ste dobili kao mladomisnik bio je križ. Jedna od župa u kojima ste djelovali je Križišće koje u svom nazivu sadrži riječ križ, a pomagali ste i u Ogulinu koji kao svog zaštitnika slavi Uzvišenje sv. Križa. 
Kao što se smrću na križu i uskrsnućem Isus dušom i tijelom uzdignuo k Bogu, tako ste i Vi kroz proteklih pedeset godina provodeći u djelo svoje mladomisničko geslo nebrojeno puta svoje ruke i molitve u ime puka uzdizali prema Bogu u svakoj misnoj žrtvi. 
U ime svih Zagorčana, stanovnika Zagorja, Ribarića i Vaših rodnih Desmerica upućujem Vam iskrene čestitke povodom Vašeg zlatnog jubileja, zahvaljujem Bogu i Vama na svemu dobrome što ste učinili za svoj rodni kraj i Crkvu u Hrvata te Vam želim dobro zdravlje i još puno godina u kojima ćete služiti Bogu i bližnjemu. Hvala i sretno uz Božju pomoć! (mr. theol. Franje Puškarić)

 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.