Bezgrešno začeće BDM proslavljeno u Oštarijama

12.8.2010. svečano je proslavljen blagdan Bezgrešnog začeća BDM kojeg je predslavio umirovljeni svećenik don Anto Baković u suslavlju brojni svećenika Ogulinskog dekanata na čelu s upraviteljem svetišta popom Antom Luketićem i ogulinskim župnikom i dekanom mons. mr. Tomislavom Rogićem.

Don Anto se u svojoj poruci na ovaj veliki marijanski blagdan zapitao tko je pred više stoljeća gradio goleme zidove nekadašnje velebne katedrale u Oštarijama. Bile su to obitelji s brojnom djecom i živom vjerom u Boga koje nije mogla poraziti niti turska najezda.
Oni su bili vjernici ne samo po deklariranju, nego su svoju vjeru živjeli i svjedočili. U ovo predbožićno vrijeme se zapitajmo ne u ime politike već Biblije kao mi danas svjedočimo svoju vjeru i po čemu smo mi danas katolici. Danas kada svake godine u Hrvatskoj nestane stanovnika za veličinu jednog grada Bjelovara. Razlog tome nije siromaštvo već gubitak vjere, zaključio je don Anto te poručio hrvatskim obiteljima da budu obitelji života. Uz brojne hodočasnike iz župa ogulinskog dekanata na misi su nazočili i najmlađi, učenici područne škole Oštarije.


Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.