Michael O'Brien u posjeti svetištu Gospe od Čudesa

Michael O'Brien u posjeti svetištu Gospe od Čudesa

U sklopu svog studijskog boravka u Hrvatskoj a vezano za predstavlja je svoje knjige „Otok svijeta“ u izdanju Trećeg dana, jedan od najproduktivnijih autora kršćanske tematike na svijetu Michael O Brien posjetio je u subotu 2. listopada Svetište Gospe od Čudesa u Oštarijama.

U pratnji urednika Trećeg dana Mate Krajine Michaela O Briena primio je upravitelj svetišta pop Antun Luketić te ga upoznao s poviješću ovog svetišta, turbulentnim povijesnim zbivanjima od pada Modruša pod turskom najezdom, gradnje velike katedrale u Oštarijama koja je također doživjela sudbinu Modruša te konačno gradnje Ogulina.
Osim što je razgledao sadašnju crkvu Majke Božje te ostatke nekadašnje velebne katedrale O Brien se na kraju upoznao i s Ogulinom koji svoj razvoj zahvaljuje upravo turskim razaranjima Modruša i Oštarija. Ugledni gost iz Kanade se živo zanimao i za noviju povijest ovog kraja vezano za recentna zbivanja u Domovinskom ratu s aspekta Kanađanina koji je i kroz svoje romane izdane u Hrvatskoj ukazao da mu je problematika vrlo poznata a da univerzalne kršćanske vrijednosti koje kroz njih promovira imaju isto značenje u čitavom svijetu. O Brien je do sada u Hrvatskoj izdao 4 knjige za Verbum i 4 za Treći dan koji promovira njegovi zadnju knjigu „Otok svijeta“.
 
 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.