S djecom u misu polnoćku

S djecom u misu polnoćku

Žive jaslice i igrokaz Rođenje Isusovo u izvedbi oštarskih osnovnoškolaca pod vodstvom učiteljice Senke Turkalj bili su zorni uvod u svečano misno slavlje Polnoćke u crkvi Gospe od čudesa u Oštarijama.

Ovo je već druga godina da učitelji i učenici škole "Siniša i Zrinko Rendulić" u Oštarijama prpremaju prikaz "svete noći". Mladi glumci s priručnom kostimografijom, štalicom ispred crkve, slamicom i malim konjićem-pony- glavnom atrakcijom večeri za najmlađe, ali i one starije, Oštarce prepričavaju kroz glumu događaje Navještenja, putovanja u Betlehem i poklona pastira i kraljeva. Stare kamene zidine ispred crkve izvrstan su ambijent za ovakvu vrstu događanja, skoro kao u areni. Osim glumom, djeca okupljena u zbor su dala i glazbenu potporu svečanijem uvodu u Božić. Mladim glumcima i pjevačima ovo je treća održana priredba ovoga došašća. Za svoje mještane postali su prave mlade zvijezde.
Inače, misa polnoćka po običaju privuče veliki broj vjernika, a na ovaj način zamjetan je i broj nazočne djece iako je kasni noćni sat. Vidimo se u zidinama ispod "Oštarskih zvona" još koji puta tijekom godine.Više fotografija: OŠTARIJE - polnoćka 2010.
Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.