37. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije

37. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije

Vlč. Luketić je podsjetio na sve velike događaje ove godine u svetištu Gospe od čudesa. Mladima je poručio da u Došašću žare jedni drugima svjetlošću uljanice a kao uzore im je stavio proroka Iliju i Blaženu Djevicu. Na kraju se podsjetio i obljetnice smrti oca moderne Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Oštarije, (IKA) - 37. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije, na kojem sudjeluje oko 150 mladih iz većine župa biskupije, održava se 10. Prosinca u svetištu Gospe od čudesa u Oštarijama. Sudionike je pozdravio biskupijski povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislav Rogić i domaćin susreta, župnik Oštarija pop Antun Luketić. Na početku je biskupijski povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Branko Koretić sabornicima predstavio pripreme za nacionalni susret mladih 5. i 6. svibnja 2012. godine u Sisku.

"U Svjetlosti hodimo!" je geslo susreta koji želi mladima poručiti da je jedino Kristova svjetlost put izlaza u današnje vrijeme brojnih kontradiktornosti. Tome u prilog ide i simbol susreta, uljanica iz 4. stoljeća iz doba sv. Kvirina pronađena u Kupi, čija stilizirana replika je dominirala za vrijeme sabora mladih. Svjetlost iz uljanice treba mladima ukazati na prave vrijednosti, zaključio je vlč. Koretić. Mons. Tomislav Rogić je ukazao na glavni cilj sabora kao i narednog nacionalnog susreta a to je bolje prepoznavanje u Kristu.

U nastavku sabora služena je misa u župnoj crkvi BDM koju je predslavio čuvar svetišta pop Antun Luketić u suslavlju ogulinskog župnika i dekana mons. Tomislava Rogića, župnika Kompolja i Brloga don Anđelka Kaćunka, župnika Josipdola vlč. Petra Šporčića,župnog vikara iz Ogulina Šime Božića i bogoslova Josipa Šimatovića. Glazbom je misu animirao župni zbor mladih Plašt pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Domagoja Šlata te gitarsku pratnju LucijeBožičević.

Vlč. Luketić je podsjetio na sve velike događaje ove godine u svetištu Gospe od čudesa. Mladima je poručio da u Došašću žare jedni drugima svjetlošću uljanice a kao uzore im je stavio starozavjetnog proroka Iliju i Blaženu Djevicu. Na kraju se podsjetio i obljetnice smrti oca moderne Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Sabor nastavlja svoj rad u popodnevnim satima.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.