Svijećnica u svetištu Gospe od Čudesa

U srijedu je u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama svečano proslavljen blagdan Svijećnice odnosno Prikazanja Gospodinova ili kako ga u narodu zovu Prve svetice.

Misno slavlje predslavio je o. Mato Miloš, bivši upravitelj svetišta a sada u karmelićanskom samostanu u Remetama u suslavlju upravitelja svetišta popa Antuna Luketića, župnika i dekana ogulinskog mons. mr. Tomislava Rogića i više svećenika Ogulinskog dekanata. Uz brojne župljane i hodočasnike susjednih župa pjevanjem slavlje je animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Franje Kolića.
Propovjednik o. Mato je ponudio 3 glavne poruke današnjeg blagdana, o blagoslovu i simbolici svijeća, o našim obiteljima i posvećenom životu. Blagoslovljene svijeće simbol su Krista koji je svjetlo svijeta a tko hoda uz njih neće završiti u tami. Ne tonimo nego isplivajmo molitvom i svjetlom vjere i pod paštom Gospe od Čudesa. Propovjednik je istaknuo potrebu jačeg vrednovanja sakramenta braka i poštovanje u dobru i zlu, jer nam danas prijeti propast pošto nedovoljno vrednujemo ljudski život. Rađajmo djecu i poštujmo starije, zahtjevi su koji su pred nama ako ne želimo da nas nestane. Na kraju je istaknuta velika potreba za svećeničkim zvanjima u biskupiji koja je ušla u svoju 11 godinu. Poseban je značaj redovnika u katehezi ali i kao pomoći svećenicima na njivi Gospodnjoj. U tom cilju ohrabrimo mlade na tom putu, poručio je na kraju propovjedni.
Inače misno slavlje počelo je blagoslovom svijeća i ophodom ispred crkve unutar zidova nekadašnje velebne katerdale.Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Pejo Ivkić
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070
Mobitel: 098/245-587

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi -  17.30 sati krunica, 18.00 sati sv. misa
ljeti - 18.30 sati krunica, 19.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 11.00 sati, Cerovnik u 9.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.