40. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije – Bezgrešno začeće BDM u svetištu Gospe od Čudesa

40. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije – Bezgrešno začeće BDM u svetištu Gospe od Čudesa

(Oštarije, 8.12.2012.)-Na blagdan Bezgrešnog začeća BDM u Oštarijama i Ogulinu se održao 40. sabor mladih katolika biskupije. Na čelu s biskupijskim povjerenikom za mlade mons. Tomislavom Rogićem okupilo se preko 100 sabornika koji su došli iz svih dijelova biskupije unatoč prometnim problemima.

(Oštarije, 8.12.2012.Z.R.) - Na blagdan Bezgrešnog začeća BDM u Oštarijama i Ogulinu se održao 40. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije. Na čelu s biskupijskim povjerenikom za mlade mons. Tomislavom Rogićem okupilo se 100 sabornika koji su došli u Ogulin iz svih dijelova biskupije unatoč prometnim problemima s visokim snijegom. U dopodnevnom dijelu predstavljen je novi broj lista mladih biskupije Osvit, služena je sveta misa u svetištu Gospe od Čudesa a predavanje na temu "Mladi katolik pred izazovima vremena u Godini vjere" održao je predvodnik mise studentski kapelan iz Zagreba don Damir Stojić.

            Novi broj lista mladih biskupije Osvita broj 18. predstavili su biskupijski povjerenik za mlade mons. mr. Tomislav Rogić, predsjednica Sabora mladih Vesna Vuković iz Ogulina i urednika Osvita Željko Mačić iz Plaškog. Slijedilo je misno slavlje koje je u koncelebraciji 10 svećenika među kojima povjerenika za mlade mons. Tomislava Rogića, upravitelja svetišta popa Ante Luketića i ogulinskog župnika i dekana Roberta Zubovića predslavio je don Damir Stojić. Današnja svetkovina Bezgrešnog začeća BDM vrlo je značajna ali i ujedno za mnoge vjernike teško razumljiva.

Mariju volimo jer je ona jedna od nas i s nama s kojima Bog kao i s njom ima svoj plan. Dok je Marija plan i zapis Božji, Isus je završno djelo. Marija je bezgrešnim začećem oslobođena i sačuvana od istočnog grijeha te je na kraju uznesena, što i nas očekuje na kraju vremena. Bog je Mariju stavio ispred nas da joj slijedimo primjer baš kao što ju je slijedio i hrvatski narod koji je opstao zahvaljujući njenom zagovoru, zaključio je propovjednik don Damir Stojić.


Zatim je u nastavku mladima progovorio kako vidi mladog katolika pred izazovima vremena u Godini vjere. Dvije su temeljne stvari koje se očekuju od mladih a to su molitva i vjera. Don Damir je podijelio molitve u tri skupine, molitve prošnje koje su najčešće, molitve zahvale i nažalost najrjeđe molitve slave. Molitvu upravo treba početi molitvom hvale i slave presvetom oltarskom sakramentu. Vjera je istina koja nas ispunjava a kada osjećaj splasne održati će nas znanje o tome tko smo. Zato je apostolsko vjerovanje najjasniji plod molitve prve Crkve, rekao je predavač. Nastavak sabora očekuje se u ovim trenucima.
Tekst: Zvonko Ranogajec, fotografija Josip Anušić.

klik VIŠE FOTOGRAFIJA

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.