Biskupijski susret supružnika i roditelja

Biskupijski susret supružnika i roditelja

U Svetištu Gospe od Čudesa održan je u subotu 6. listopada biskupijski susret supružnika i roditelja Gospićko-senjske biskupije.

Okupilo se 50 supružnika koje je na početku pozdravio biskupijski povjerenik za pastvu obitelji mons. mr. Tomislav Šporčić. On je dao presjek posljednjih deset susreta koji se održavaju od 2002. godine i koji su svake godine bili tematski povezani s dominirajućom pastoralnom temom biskupije. Ove godine tema susreta bila je „Prenošenje vjere u obitelji -radosti i iskušenja“, o kojoj je govorio glumac i duhovnik Rajko Bundalo.

Moderni svijet okreće čovjeka od stvoritelja , dominira opaka ljubav koja sve zaštićuje osim čovjeka. Mediji kao svojevrsna paraliturgija ustrojavaju svijet a duše porobljavaju antiduhom. Narod se obezglavljuje raspadom obitelji i ludilom relativizma, što je svojevrsni duhovni rat za spas obitelji i kršćanstva. Uzrok tome su i sami kršćani koji su površno ušli u svoju duhovnost. Duh sveti danas traži novu evangelizaciju jer opstaje samo izvanjska forma dok je srce prazno. Vjeru djeci daje obitelj , ona koja ljubi djecu. Sv. misa najbolja je odgojna škola u životu, bolja od svih pedagogija a brak je kao njiva, uz zemlju i sjeme treba dati i znoja.

U popodnevnom dijelu služena je pobožnost križnog puta u svetištu koju je predslavio mons. Šporčić i Rajko Bundalo čiji križni put je moljen. Slijedila je sv. misa koju je predslavio Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u suslavlju mons. Tomislava Šporčića i domaćina, čuvara svetišta i župnika Oštarija popa Antuna Luketića. Biskup je istaknuo dva važna momenta vezana za odgoj. Treba vidjeti što to mi možemo prenijeti drugima, za što je uvjet da imamo vjeru, a zatim je istaknuo potrebu da vjeru treba pokazivati da svijetli a ne da bude privatna stvar. U današnjem svijetu relativizma probudimo duh vjere i jačajmo ga u našim obiteljima, zaključio je biskup Bogović.

Autor: Zvonko Ranogajec

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.