Cerovničani ponosno i svečano dočekali mladomisnika vlč. Hrvoja Poljaka

Cerovničani ponosno i svečano dočekali mladomisnika vlč. Hrvoja Poljaka

Mladomisnik Riječke nadbiskupije, vlč. Hrvoje Poljak, pred prepunom crkvom u Cerovniku imao je takozvanu drugu mladu misu. Vlč. Hrvoje rođen je u Rijeci 1979. godine, a veza s ovom župom dolazi preko prezimena, tj. cerovničkih korijena roditelja. Ovo gostovanje župljani su oduševljeno došli slaviti.

Od Poljak vlč Hrvoje 22-7-2012

(Cerovnik, 22.7.2012.J.A.) - Mladomisnik Riječke nadbiskupije, vlč. Hrvoje Poljak, pred prepunom crkvom u Cerovniku imao je takozvanu drugu mladu misu. Vlč. Hrvoje rođen je u Rijeci 1979. godine, a veza s ovom župom dolazi preko prezimena, tj. cerovničkih korijena roditelja. Ovo gostovanje župljani su oduševljeno došli slaviti i podijeliti radost zbog novog svećenika s porijeklom iz ovoga mjesta. Zadnja godina kada se ovdje slavila mlada misa u ovoj župi bila je 1967. Prije davnih 45 godina mladu  misu imali su pop Mate Pavlić, danas župnik u Lipi, te pokojni dr.Milan Bogović, zadnjih godina života profesor na Teologiji u Rijeci. Pop Mate je zajedno sa svojim sumještanima izrazio veliku radost zbog slavljenja ove mlade mise na istom mjestu gdje je i on slavio, ali kako je šaljivo nadodao, još u vremenu kada se 'glagoljalo', a kao dokaz nakon mise kod zajedničkog objeda predmolio je Oče naš na crkvenoslavenskom jeziku. Uz spomenutog popa Matu, u koncelebrirali su domaći župnik pop Ante Luketić, te mr. Vjekoslav Đapić, novi duhovnik bogoslova u Rijeci. Mladomisnik je bio jako strpljiv i na kraju je polaganjem ruku svima podijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov. Nakon toga je uslijedio zajednički objed i narodno veselje pod šatorima uz crkvu podignutima za ovaj događaj. Predstavnici udruga, sela i rodbine, pojedinci iskoristili su priliku da javno mladomisniku čestitaju i zažele sretne svećeničke dane, uz prigodne darove, uglavnom plod njihova rada vođenog žarom srca.

 Vlč. Hrvoje rođen je u Rijeci. Njegov životni put i put do svećeništva nije uobičajen. Nakon osnovne škole završava Srednju tehničku školu za poslove u brodogradnji i strojarstvu. Odslužio je vojni rok u Hrvatskoj vojsci 1998. godine. Imao je burnu mladost ispunjenu svirkama u nekoliko bendova čiji je bio član, izlasci po klubovima i bezbrižne zabave bile su dio mladenačkog života. Veliki obrat dogodio se time što se želio ispovijediti, ali i sama ispovijed, po njegovim riječima, bila je ključan momenat u predavanju svoga življenja za Boga. Odlazak u riječku bogosloviju bio je 2005., nastavak svećeničke formacije bio je dijelom i u Rimu od 2009. godine, da bi ga ove godine nadbiskup metropolita dr. Ivan Devčić zaredio za svećenika. Mladu misu je imao 1. srpnja 2012. u riječkoj župi sv. Romualda i Svih Svetih.

Domaći župnik i nositelj organizacije ovoga posebnog misnog slavlja, pop Ante Luketić, izrazio je želju i nadu, kao i drugi nazočni svećenici, da ova župa neće ponovno čekati 45 godina da ima mladomisnika iz ove župe. Sve nazočne vjernike iz ove župe i iz susjednih župa, koji su došli na ovo slavlje, pozdravio je i zahvalio na dolasku, ali i stavio na znanje i u obavezu molitvu za nova duhovna zvanja.

Veselje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati uz pjesmu i igranje kola ovoga kraja, a predvodili su članovi podupirajućih udruga koji su za ovu priliku bili svečano odjeveni u narodne nošnje. 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.