Hodočašće branitelja

Hodočašće branitelja

Ispred područne škole u Oštarijama, 30. listopada branitelji hodočasnici zapalili su svijeće na spomen obilježju poginuloj braći Siniši i Zrinku Renduliću po kojima ova škola nosi ime.Molitvu učenika i branitelja predvodio je župnik pop Ante.

Malo iza kraja šestog školskog sata, 13.15, pred školu "Siniša i Zrinko Rendulić" u Oštarijama stigli su hodočasnici na putu od Plitvica, spomenika Josipu Joviću prvoj žrtvi Domovinskog rata, do Ogulina pred spomenik hrvatskim braniteljima. Ovo hodočašće u znaku je spomena na 22 poginula Prva hrvatska redarstvenika, te zahvale za oslobođajaću presudu našim generalima. Hodočasnici su putem odavali počast pored svakog spomen obilježja na Domovinski rat i žrtve: u Saborskom na 4 mjesta, a na poseban način kod spomenika "Slomljena golubica" podignutog na mjestu ubojstva 22 Saborčana, zatim u Plaškom kod spomen obilježja prvom predsjedniku Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, te pred spomen pločom dvojici poginule braće Siniši i Zrinku Renduliću ispred škole koja nosi njihovo ime. Put, započet u četvrtak 29. studenog na Plitvicama dovršava 1. prosinca u Ogulinu paljenjem svijeća i svetom misom u 10 sati.

Hodočasnike pristigle u Oštarije dočekali su učenici viših razreda ispred svoje škole, načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević, župnik u Oštarijama pop Ante, te drugi branitelji. Dobrodošlicu je izrazio voditelj škole Josip Anušić, uz predstavljanje ovoga hodočašća nazočnim učenicima s porukom da branitelji ne prestaju činiti ono što su činili početkom Domovinskog rata: stavljaju sebe na raspolaganje u ljubavi prema Domovini i vjeri. Žrtvovali su se kako onda, tako i sada. Ovim hodočašćem izražavaju zahvalnost za slobodu i poručuju da se Domovinski rat i žrtve u njemu ne smiju zaboraviti.

Osvježenje, okrjepu i topli prostor organizirali su DVD Oštarije u svojim prostorijama gdje su hodočasnici branitelji malo odmorili prije posljednje etape. Cijelim putem pratila ih je kiša ili snijeg. Uistinu su podnijeli veliku žrtvu i ovaj put u miru. Želimo njima, pa i svima nama, da poruka koju žele ovim hodočašćem odaslati dođe do svih. 

klik za VIŠE FOTOGRAFIJA

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.