Izborna skupština DPD Sv. Marko Križevčanin

Izborna skupština DPD Sv. Marko Križevčanin

Skupština je održana u nazočnosti brojnih članova društva kao i gostiju, načelnika općine Josipdol Zlatka Mihaljevića, predsjednika ostalih sličnih društava s prostora ogulinskog kraja, kao i duhovnika društva popa Antuna Luketića.

Skradnik, (IKA) - U nedjelju 12. veljače održana je u prostorijama Dobrotvornoga podupirajućeg društva Sv. Marko Križevčanin u župi Oštarije u Skradniku izborna i redovna skupština društva kojoj je prethodila misa koju je u kapelici u sastavu Doma predslavio župnik Oštarija i Cerovnika i čuvar svetišta Gospe od čudesa pop Antun Luketić. Skupština je održana u nazočnosti brojnih članova društva kao i gostiju, načelnika općine Josipdol Zlatka Mihaljevića, predsjednika ostalih sličnih društava s prostora ogulinskog kraja, kao i duhovnika društva popa Antuna Luketića.

Predsjednik DPD Sv. Marko Križevčanin Milan Bokulić podnio je izvješće o radu društva u protekloj godini koji se temeljio na karitativno-duhovnoj, hodočasničkoj i kulturnoj razini. Uz osam sastanaka Upravnog odbora, redovito su se pohodili bolesni članovi društva, dostojno su se oprostili od umrlih članova a posebno se obilježio dan sjećanja na križni put i stradanja Skradničana u II. svjetskom ratu i poraću, kao i Dušni dan kada su ispred spomen ploče čitana imena svih stradalih mještana. Tijekom godine u hodočašćima je posjećena 21 mjesto i održale su se 54 vjerske aktivnosti. Osim toga održano je 26 druženja članova a svečano je obilježena proslava sv. Marka Križevčanina i 75. obljetnica društva. Dolaskom novog župnika Luketića i aktiviranjem vjerskih aktivnosti postojeća kapelica pokazala se premalenom te se planira pristupiti proširenju iste. Društvo je tijekom godine organiziralo i prvo zajedničko okupljanje svih i koordinaciju svih pet društava s ogulinskog područja. Usvojen je i plan rada u novoj godini s težištem na vjerske, radne i društvene aktivnosti.

Budući da je skupština imala i izborni karakter, za predsjednika je ponovno izabran Milan Bokulić, članove upravnog odbora Nikola Luketić, Zdravko Božičević, Marija Božičević, Đurđa Grdić, Dragan Ožanić i pop Antun Luketić. U Nadzorni odbor ušli su Ivica Franjković, Ankica Tutek i Danica Božičević.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     



Linkovi:






OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg




____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.