Misa za bolesne i nemoćne

Misa za bolesne i nemoćne

U našem svetištu služena je misa za bolesne, stare i nemoćne kojom se završavaju ciklus povodom proslave Velike Gospe. Misu je unutar zidina nekadašnje katedrale predslavio kancelar biskupije mr. vlč. Marinko Miličević u suslavlju čuvara svetišta popa Antuna Luketića i više svećenika iz biskupije.

(Oštarije, 19.8.2012.Z.R.) - U svetištu Gospe od čudesa u Oštarijama služena je u nedjelju 19. kolovoza misa za bolesne stare, i nemoćne kojom se završavaju misna slavlja započeta uoči proslave Velike Gospe. Misu je unutar zidina nekadašnje katedrale predslavio kancelar biskupije mr. vlč. Marinko Miličević u suslavlju čuvara svetišta popa Antuna Luketića i više svećenika iz biskupije.

Na misi su sudjelovali brojni hodočasnici iz ogulinskog kraja a posebno stariji i nemoćni. Liturgijsko pjevanje predvodio je mješoviti župni zbor pod vodstvom Domagoja Šlata i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.Misa je otvaranje neba ali i borba da Boga prihvatimo čista srca, istaknuo je vlč. Marinko te istaknuo da je molitva punjenje duhom svetim svaki dan. Krštenjem je Isus ušao u nas a naše patnje su i Isusove. Ispovijed je susret s Bogom kojim se skida teško breme te poručio svima da se okrenu u svom srcu. Bog nas je sve ozdravio na križu a o nama ovisi hoćemo li Bogu doći otvorena srca. Propovjednik je istaknuo tri puta ozdravljenja a to je put sakramenta, bolesničkog pomazanja i sv. pričesti. Ispovijedanjem Bog od nas očekuje da oprostimo drugima, kod bolesničkog pomazanja daje se prigoda Bogu da nas ozdravi a kod sv. pričesti dolazimo do sjedinjenja s Isusom. Propovjednik je istaknuo i dva načina pristupa bolesti, letargičan i depresivan ali i onaj s poduzimanjem koraka, jer i medicina je došla od Boga. Bog se želi proslaviti u našem srcu na zemlji, jer na nebu ćemo svi biti zdravi.

ostarije-misa-za-bolesne1-(1).jpgSvećenici su u svetištu zatim podijelili sakrament bolesničkog pomazanja brojnim hodočasnicima.
Tekst i fotografija: Zvonko Ranogajec


Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.