Podjeljivanje Svete potvrde

Podjeljivanje Svete potvrde

Isus daje svojim apostolima ono bitno, riječi života. Nije naučio apostole niti jednom zanatu, ni jedan strani jezik, a znamo da su poslije uzašašća apostoli išli po cijelom svijetu i lako su naučili jezike i način prenošenja kada su od Isusa naučili ljubiti i davati sebe za druge sve do smrti.

(Oštarije, 16.9.2012.)- Sakrament svete potvrde u župi Oštarije po rukama mjesnog ordinarija, biskupa Mile Bogovića, primilo je 36 učenika osmih razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole, te dvije starije osobe. Ukupno 38 potvrđenika u crvenim togama, kao plameni jezici koji su sišli na apostole i Isusovu majku Mariju na prve Duhove, išlo je u procesiji sa svojim kumovima i roditeljima od župnog stana do crkve. Mateja Mihaljević je u ime potvrđenika pozdravila biskupa biranim i pomno pripremanim riječima o važnosti sakramenta potvrde, roditeljskog odgoja, postojanosti u vjeri i potrebi daljnjeg usavršavanja i rasta, nakon čega je dvoje krizmanika, Matej Medved i Katarina Stošić, darovalo biskupa cvijećem. Ovo slavlje uz biskupa su slavili i domaći župnik pop Ante Luketić te fra Vice Blekić. Biskup je u propovijedi naglasio riječi danas čitanog evanđelja u kojem Petar ushićeno prepoznaje Isusa kao Mesiju. Isus daje svojim apostolima ono bitno, riječi života. Nije naučio apostole niti jednom zanatu, ni jedan strani jezik, a znamo da su poslije uzašašća apostoli išli po cijelom tadašnjem svijetu i lako su naučili jezike i način prenošenja kada su od Isusa naučili ljubiti i davati sebe za druge sve do smrti.

Obiteljska škola pomaže mladim osobama usađujući u njih osnovne vrjednote i usmjeravajući ih na pravi put. Za današnje potrebe roditelji više ne mogu sami pružiti dostatnu poduku pa se već dugo šalju djeca u škole da usvoje neka znanja. Treba dobro paziti da ta stečena znanja koristimo s primjenom onoga što smo od svojih pobožnih roditelja primili i iz Isusove škole života. Danas bi mnogi voljeli da se atomskom energijom nije ovladalo, taj koji je tu energiju pretočio u bombu koje su već nanijele mnogo zla a i danas služe da bi se njima zastrašivalo, ti ljudi nisu mnogo razmišljali o vrijednosti života. Čitanje Jakovljeve poslanice o važnosti i djela i vjere također naglašeno kao stil koji bi svi ljudi, i mladi ljudi, morali u svom životu prakticirati i sa svojim djelovanjem, praksom, pokazati svoju vjeru u Krista.

Župni pjevački zbor predvođen Domagojem Šlatom i Mihaelom Pecom pjevali su uz nedavno obnovljene orgulje i prostor svetišta ispunili, dostojnima ovoga slavlja, pjevanjem.

Klik za VIŠE FOTOGRAFIJA

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.