Predstavljanje zbornika BEATA VIRGO DE MIRACULIS

Predstavljanje zbornika BEATA VIRGO DE MIRACULIS

U subotu, 24. ožujka uoči Blagovijesti u Biskupijskom svetištu Gospe od Čudesa služit će se sveta misa u 10 sati i potom predstaviti Zbornik BEATA VIRGO DE MIRACULIS - Štovanje Bl. Djevice Marije na području Gospićko-senjske biskupije u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

Misu će predvoditi predsjednik Hrvatskog mariološkog instituta mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački u suslavlju sa mons. dr. Milom Bogovićem, biskupom gospićko-senjskim te donedavnim tajnikom HMI-a fra Petrom Lubinom i svećenicima ogulinskog dekanata. Na misi će uz župne zborove pjevati KUD Oštarska zvona i Klapa Dobrkovići iz Širokog Brijega.

Zbornik je plod znanstvenoga skupa koji se od 30. travnja do 1. svibnja 2010. održao u Oštarijama, a koji se bavio temama iz područja mariologije bilo da je riječ o teološkim ili kulturološkim pristupima. Hrvatski mariološki institut KBF-a u Zagrebu, koji svake tri godine priređuje znanstveni simpozij, ovaj put se odlučio skup posvetiti štovanju bl. Djevice Marije na području Gospićko-senjske biskupije, posebice vezano uz 550. obljetnicu oštarskoga marijanskog svetišta Gospe od čudesa. U radovima teologa, povjesničara, etnologa i ostalih znanstvenika na spomenutom skupu, objavljenima u ovome zborniku, obrađuju se teme koje se tiču društveno-političkih i crkvenih okolnosti na nekadašnjem frankopanskom prostoru u doba nastanka toga svetišta, osvijetljena je arhitektura svetišta i teme vezane uz svetište i župu, a prikazane su i brojne marijanske ličke crkve i kapele, posebice Krasnarsko marijansko svetište i štovanje Gospe Snježne u Krivome putu. Zbornik je uredio fra Petar Lubina.

 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.