Priprema trodnevne duhovne obnove za branitelje

Priprema trodnevne duhovne obnove za branitelje

Grupa branitelja iz ogulinskog kraja, točnije, predstavnici braniteljskih udruga i čuvar Svetišta Gospe od Čudesa pop Ante Luketić, već osmi utorak iza večernje mise razrađuju detalje duhovne obnove koja sa planira održati od 25.-27. svibnja, zaključno sa Svetkovinom Duhova.

odbor-za-duhovnu-obnovu-(1).JPGZa ovu prigodu predstavnici braniteljskih udruga izrađuju plakat i brošuru kao poziv na susret sa sadržajem događanja koji se ima odvijati kroz tri dana. poziv se upućuje svim braniteljima, sudionicima Domovinskog rata, kao i njihovim supružnicima. Prvog dana susreta program bi počeo u popodnevnim satima, u 16 sati podizanjem zastave, procesijom, krunicom i misom, nakon čega je predviđen odlazak na Klek za one koji to žele, a za sve ostale također druženje.
Drugoga dana, subota 26. svibnja, ustajanje u 7 sati, doručak, razmatranje, autorovo predstavljanje knjige "Preživio sam Vukovar i Ovčaru", te ručak. Popodnevni program započinje obilaskom Modruša, nastavlja razmatranjem, a iza večere završava svetom misom i bdjenjem uoči svetkovine Duhova.
Zadnjega, trećeg, dana svetu misu predvodit će biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, nastavlja se klanjanjem pred presvetim. Ručak i završni nagovori trebali bi biti gotovi do oko 15 sati.
Očekuje se dolazak još nekih uvaženih gostiju prema kojima su upućeni pozivi, no očekuje se njihova potvrda. Za sve druge informacije na raspolaganju su vam Josip Luketić na mob. 098-220-237 i Tomica Krikšić na e-mail: tomica.kriksic2(et)gmail.com.
U nastavku pročitajte poziv:

 
POZIVBRANITELJIMA
na duhovnu obnovu u Biskupijsko svetište
GOSPEODČUDESA-OŠTARIJE

Krenuli smo u obranu domovine pjevajući „zdravo Djevo kraljice Hrvata“, sa krunicom oko vrata, često u teškim trenucima stavljajući ruku u košulju, držeći krunicu dobivajući od nje smirenost i samopouzdanje te vjeru u pravednost rata i vjeru u konačnu pobjedu.
Danas nam krunica i crkva daju mir i spokoj duše, vjeru u lijepše sutra a kroz duhovnu obnovu ponovo postajemo jedna obitelj kao što smo bili prilikom obrane Domovine, Ponovno u mislima proživljavamo ratne događaje razmišljajući o onima koji danas nisu sa nama moleći za pokoj njihovih duša.
I vas pozivamo da 25., 26. i 27. svibnja 2012.g. svojom moralnom podrškom i svojim dolaskom u Biskupijsko svetište Gospe od Čudesa u Oštarijama pomognete duhovno se obnoviti te radosnije dalje izgrađivati sebe, svoje obitelji i svoju Domovinu.


Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.