Proslavljen dan filijale i DPD-a sv.Marko Križevčanin

Proslavljen dan filijale i DPD-a sv.Marko Križevčanin

U nedjelju je u popodnevnim satima održana svečana proslava sv. Marka Križevčanina, zaštitnika mjesnog Dobrotvornog podupirajućeg društva Sveti Marko Križevčanin u župi Oštarije u Ogulinskom dekanatu.

(Skradnik, 9.9.2012.Z.R.) - U nedjelju je u popodnevnim satima održana svečana proslava sv. Marka Križevčanina, zaštitnika mjesnog Dobrotvornog podupirajućeg društva Sveti Marko Križevčanin u župi Oštarije u Ogulinskom dekanatu. Na početku je održana procesija od prostorija društva i kapelice do mjesne područne osnovne škole i nazad s barjacima društva i župe kao i zastava ostalih sličnih društava iz ogulinskog kraja, Sv. Roka, sv. Josipa i sv. Antuna, kao i župe Saborsko koji su hodočastili u Skradnik. Misu je predslavio generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić u suslavlju mjesnog župnika i upravitelja svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Antuna Luketića, župnika Plaškog i Saborskog fra Slavka Antunovića, župnika Josipdola Petra Šporčića i Zagorja i Modruša dr. Željka Blagusa. Glazbom je misno slavlje animirao zbor iz Hrvatskog Leskovca.

Nakon što je predstavio životni put sveca sv. Marka Križevčanina, mons. Šporčić je istaknuo da smo zadnje vrijeme zapustili spominjanje svetaca i mučenika, a tako smo prestali slaviti i imendane. Svijet se danas divi onima koji život daju za osobno dobro, glumcima, sportašima i raznim menadžerima, dok se zanemaruju oni koji su služili drugima. Sveci i mučenici živjeli su da služe drugima pri čemu su bili jako maleni. Svatko u životu može naći takve pojedince u koje je mons. Šporčić spomenuo svećenika Ivana Olujića kome je upravo narednog dana krenuo na sprovod u Salzburg a koji je mnoge u ona teška vremena usmjerio ka Božjoj strani. Sveci i mučenici su nebeske zvijezde koje nam daju primjer da radikalno slušamo riječ Božju u današnje vrijeme kada se puno toga nudi. Sveci su istinski odgajatelji čovječanstva. Biti malen i jednostavan, put je svetaca koji i nama daje put kako se približiti svetosti i riječi Božjoj, istaknuo je mons. Šporčić.
 Zvonko Ranogajec

Pogledajte klikom na VIŠE FOTOGRAFIJA s ovog slavlja.
 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.