S milijun djece u molitvi za mir

S milijun djece u molitvi za mir

Točno u 9 sati, oko 80 učenika PŠ Oštarije, okupilo se na molitvu i pjesmu u svetištu Gospe od Čudesa. Zajednički se pjevalo Kraljice krunice, a izmoljena je jedna desetica krunice otajstava svjetla. Predmolitelj pop Ante, župnik, predložio je da ostale četri desetice budu svojevrsna domaća zadaća.

(Oštarije, 18.10.2012.J.A.) - Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir, naziv je molitvene akcije koja se jučer održavala diljem svijeta u isto vrijeme, a s nakanom postizanja mira i time jačanja jedinstva u svijetu, obitelji, u zajednici čijim smo dijelom. Mir, onaj nutarnji, potreban je svakom od nas. Točno u 9 sati, oko 80 učenika PŠ Oštarije, okupilo se na molitvu i pjesmu u svetištu Gospe od Čudesa. Nakon uvodnog predstavljanja ove akcije koja se po prvi puta održava u Oštarijama, sa željom da zaživi u budućim godinama, zajednički se pjevalo Kraljice krunice, a izmoljena je jedna desetica krunice otajstava svjetla. Predmolitelj pop Ante, župnik, predložio je da ostale četri desetice budu svojevrsna domaća zadaća. 

Molitvena akcija "Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir" pokrenuta je u Karakasu, glavnom gradu Venzuele, još 2005. godine sa željom da se priključi svakog 18. listopada, po mogućnosti u isto vrijeme, što veći broj djece, ne samo jedan milijun, s cijelog zemaljskog kruga. U Hrvatskoj prvi puta se molilo 2010. godine, a ove 2012. prvi puta se tome priključili djeca sa svojim učiteljima iz Oštarija. Učiteljice Viktorija, Mirjana, Irina, Morena, Martina i vjeroučitelj Josip s radosnom i oduševljenom djecom molili su puna srca za ovu, uistinu, veliku potrebu. Umirovljena učiteljica Biserka, kao dobri anđeo, u svemu prati svoje mlađe kolege i učenike, pa tako ni ovu priliku zajedničkog moljenjanije nije propustila.

Prekrasan sunčan dan dodatno je uljepšao cjelokupni dojam i osjećaj zadovoljstva. "To je mir kao rijeka. To je radost kao izvor. To je ljubav kao more u meni. Aleluja." - riječi su pjesme i opis osjećaja.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.