Spomendan bl. Ivana Pavla II. proslavljen s kanadskim štovateljem O'Brienom

Spomendan bl. Ivana Pavla II. proslavljen s kanadskim štovateljem O'Brienom

Spomendan bl. Ivana Pavla II. proslavljen je u našem svetištu misnim slavljem koje je predvodio fra Slaven Mijatović u koncelebraciji popa Antuna Luketića te Petra Šporčića. Uz brojne vjernike Oštarija i susjednih župa OG dekanata misi je nazočio i poznati kanadski književnik Michael O'Brien.

Oštarije, 22.10.2012. (IKA) - Spomendan bl. Ivana Pavla II. proslavljen je 22. listopada u svetištu Gospe od čudesa u Oštarijama misnim slavljem koje je predvodio župnik Tounja i Tržića fra Slaven Mijatović u koncelebraciji mjesnog župnika i čuvara svetišta popa Antuna Luketića te župnika Josipdola Petra Šporčića. Uz brojne vjernike Oštarija i susjednih župa Ogulinskoga dekanata misi je nazočio i poznati kanadski književnik Michael O'Brien.
Fra Slaven u propovijedi je istaknuo za njega tri značajna momenta iz života blaženog pape Ivana Pavla II. Prvo je potresno svjedočenje sudionice svjetskog susreta mladih u Torontu po kome je fra Slaven, koji je tada bio u HKM U New Yorku, shvatio kakvu karizmu ima Papa. U isto se uvjerio kada je za posjeta pape Boliviji kod njega zaštitu zatražio obespravljeni rudar a kao posljednje je istaknuo Papino geslo "Ne bojte se otvarati vrata Kristu".

 Upravitelj svetišta pop Antun Luketić istaknuo je zahvalu Papi zbog priznanja Hrvatske 13. siječnja ratne 1992. godine, utemeljenja Gospićko-senjske biskupije i imenovanja dr. Mile Bogovića njezinim prvim biskupom te na daru više svetaca i blaženika Crkvi u Hrvata.
Michael O'Brien prenio smatra da se preko pape blaženika vidi koliko je Bog moćan. Ivana Pavla II. mnogi su cijenili zbog mira koji je unosio u ljudska srca, ljubavi prema Crkvi te odnosu prema obitelji koja je moralno ojačala za njegova pontifikata. O Brien nije propustio izraziti zahvalnost hrvatskom narodu koji je nadahnuće zapadnim kršćanima koji žive pod terorom moralnog relativizma i kojima Hrvati daju snagu i uzor da zajedno jačaju u vjeri. 

klik za VIŠE FOTOGRAFIJA

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.