Svečano proslavljeno Antunovo

Svečano proslavljeno Antunovo

(Vojnovac, 16.6.2012.Z.R.) - U subotu 16. lipnja svečanim misnim slavljem zaključana je u Vojnovcu dvodnevna proslava sv. Antuna Padovanskog, nebeskog patrona filijalne kapele sv. Antuna u župi Cerovnik u Ogulinskom dekanatu.

U petak 15. lipnja uoči same proslave održana je duhovna obnova u prostorijama kapelice koju je vodila s. Blanka, slijedilo je bdijenje u 20 sati. Te konačno središnja proslava u subotu 16. lipnja.
Misno slavlje započelo je svečanom procesijom od kapelice sv. Antuna Padovanskog do mjesta misnog slavlja u kojoj su sudjelovali članovi DPD-a Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika, Spasenje Isusovo iz Cerovnika i Ivana Pavla II. iz Oštarija. Predvodnik proslave bio je župnik Okučana fra Damir Pavić koji je pohodio Vojnovac zajedno s velikim i malim župnim zborom te sestrama klanjateljicama krvi Kristove.

Suslavili su mjesni župnik i čuvar svetišta Gospe od Čudesa pop Antun Luketić i župni vikar iz Ogulina Dino Rupčić. Fra Damir je vjernicima poručio da smo svi pozvani na svetost, te o tome treba razmišljati, jer to nije nedokučivo. Primjer za to nam je sv. Antun Padovanski koji nam daje primjere u poniznosti, predanosti Bogu i molitvi. Koliko se molimo, tako će nam biti u životu, poručio je fra Damir, pogotovo u današnje vrijeme kada su vidno spuštene ljestvice moralnih vrijednosti.
Duhovnu obnovu u petak predvodila je s. Blanka Vrdoljak za oko 50 nazočnih. Pojasnila je Srce Isusovo kao izvor komunikacije među ljudima, da bi zatim govorila o značaju udomiteljstva. U 20 sati u petak je slijedilo bdijenje uoči samog blagdana. Svečana proslava blagdana učvrstila je prijateljstvo vjernika Vojnovca i Okučana koje je nesreće otjerala iz njihovih domova u Bosni i dovela na nove prostore.

 

Od Vojnovac proslava sv. Antuna 16-6-2012

 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.