Prva svetica

Prva svetica

(Oštarije, 2.2.2013.Z.R.) - Misno slavlje na blagdan Svijećnice ili Prikazanja Gospodinova predslavio je u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Milivoj Bolobanić.

(Oštarije, 2.2.2013.Z.R.) - Misno slavlje na blagdan Svijećnice ili Prikazanja Gospodinova predslavio je u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Milivoj Bolobanić. Suslavili su upravitelj svetišta pop Ante Luketić, župnik i dekan ogulinski Robert Zubović i više svećenika Ogulinskog dekanata. Liturgiju je glazbom animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Franje Puškarića. 
         Mons. Bolobanić je Svijećnicu nazvao blagdanom susreta u kome starac Šimun uzima Isusa u naručje pri čemu ozarena lica što njegove oči vidješe spasenje. No on je nagovijestio i trpljenje Isusa i Marije s njim. Teško je ljudskim rječnikom izraziti duboki kalež žući i bola Marijina u sedam momenata Isusova života na zemlji od mača boli koji joj je navijestio Šimun pa do momenta kada njegovo mrtvo tijelo polažu u grob. 


Svatko treba nositi svoj križ jer je on naša sudbina. Isus nas uči ne kako ga izbjeći, već kako ga prihvatiti i postati njegov učenik. Prihvaćanjem križa pokazujemo vjeru u Boga a križ postaje naš središnji znak i simbol kršćanstva. Časteći Gospu u ovom svetištu, dublje razmišljamo o križu u nađem životu, zaključio je mons. Bolobanić.

Prije mise obavljen je blagoslov svijeća na središtu Marmontovog mosta kod križa postavljenog za vrijeme trajanja Godine vjere.

klik VIŠE FOTOGRAFIJA

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.