Blagoslov novih zvona i polja

Blagoslov novih zvona i polja

(Skradnik, 28.4.2013.) - U kapeli sv. Marka Križevčanina u Skradnika u župi Oštarije održana je u popodnevnim satima velika svečanost blagoslova novih zvona kao i blagoslov polja. (Zvonko Ranogajec)

Misu je predslavio župnik Oštarija i Cerovnika i čuvar svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama pop Antun Luketić a svečanosti je uz stotinjak domaćih vjernika i hodočasnika nazočio i načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević i predsjednik općinskog vijeća Zdravko Jandrlić kao i učiteljice područne škole Skradnik s učenicima koji su pripremili dramski program.

Njive smo izorali, sjeme posijali a sada čekamo Božju pomoć kod plodova zemlje, istaknuo je vlč. Luketić te podsjetio da se na blagdan sv. Marka, zaštitnika drevne Modruške biskupije tradicionalno blagoslivljalo polje. Ova misa ujedinila je i nedavno proslavljeni blagdan sv. Jurja koji je zaštitnik isto tako drevne Krbavske biskupije. Vlč. Luketić je zatim blagoslovio nova električna zvona koja su postavljena simbolički na dan izbora novog pape Franje 13. ožujka. Trećinu sredstava za zvona dala je općina Josipdol a ostalo župa i donatori i dobrotvori. Nakon mise blagoslovljena su i polja na sve 4 strane svijeta. 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.