Blagoslov novih zvona za katolike i pravoslavce

Blagoslov novih zvona za katolike i pravoslavce

Na blagdan sv. Josipa u Vojnovcu, filijalnoj kapeli župe Cerovnik u Ogulinskom dekanatu, održana je svečanost blagoslova novih električnih zvona. Svečanost je imala ekumensku dimenziju jer su u projektu oko nabavke sredstava sudjelovali i mještani Vojnovca pravoslavne vjere.(Zvonko Ranogajec)

(Vojnovac, 19.3.2013.) - Na blagdan sv. Josipa u Vojnovcu, filijalnoj kapeli župe Cerovnik u Ogulinskom dekanatu, održana je svečanost blagoslova novih električnih zvona. Svečanost je imala ekumensku dimenziju jer su u projektu oko nabavke sredstava sudjelovali i mještani Vojnovca pravoslavne vjere zajedno sa svojim susjedima katolicima a dio njih je sudjelovao i na svečanosti blagoslova u kapeli sv. Antuna Padovanskog.
           Župnik Cerovnika pop Ante Luketić izrazio je zadovoljstvo na 15 godina zaživljenja kapele sv. Ante koja je ostala središte vjerskog i kulturnog života naselja Vojnovac. 

Načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević je istaknuo veselje na okupljanju mladih i ostalih vjernika u društvenom domu u vjeri i Crkvi. Općina je naime dala polovicu društvenih prostorija na katu na potrebe animiranja slobodnog vremena mladih. Župnik Luketić je podsjetio na tijek akcije nabavke zvona na kapeli sa željom da odzvanjaju po brežuljcima Vojnovca uz sreću da se blagoslivljaju na dan ustoličenja novog pape Franje i na blagdan zaštitnika Domovine ali i općine Josipdol, sv. Josipa. Zvona su nabavljena marom 50 darovatelja, 20 katoličkih i 15 pravoslavnih obitelji kao i više iz Cerovnika kao i donatora izvan župe. Tu je pokazano kršćansko zajedništvo baš kao i danas kada je na ustoličenju pape bio Carigradski patrijarh Bartolomej. Podršku akciji dao je i paroh Plaškog jerej Goran Slavnić.

Obred blagoslova zvona predvodio je župnik Lipe na Dobri pop Mate Pavlić inače rođeni Cerovničanin. Tom prilikom je poručio da su zvona jako povezana sa životom naroda, bilo da podsjećaju na tugu ili radost. U prepunoj kapelici sv. Antuna Padovanskog bili su brojni župljani Vojnovca obje konfesije, neki u narodnim nošnjama kao i sva školska djeca koja su na početku izvela kraći duhovno-umjetnički program. Nakon blagoslova započela je devetnica u čast sv. Antuna Padovanskog te kasnije druženje.

Od VOJNOVAC zvona blagoslov 19-3-2013

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.