Blagovijest u svetištu Gospe od Čudesa

Blagovijest u svetištu Gospe od Čudesa

Danas je u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama održana svečana proslava blagdana Navještenja BDM ili 2. svetice kako ju popularno zovu u ovom svetištu.

Misno slavlje predslavio je župnik i dekan ogulinski vlč. Robert Zubović u suslavlju čuvara svetišta popa Antuna Luketića i više svećenika Ogulinskog dekanata. Uz brojen hodočasnike na misi su nazočili učenici nižih razreda mjesne područne škole „Siniše i Zrinka Rendulića“ s njihovim učiteljicama i vjeroučiteljem.
Propovjednik dekan Zubović je istaknuo da je duhovna oaza svetišta u Oštarijama drugi oputa ove godine prostor molitve gdje se dobiva oprost. Mjesto je to gdje se osjećamo kao jedna obitelj i gdje Blažena Djevica Marija prima sve naše žalosti i radosti. Bog koji od početka ima plan spasenja za ostvarenje punine života kod ljudi, dao mu je šansu unatoč što ga je iznevjerio. Najzaslužnija za dolazak mesije je ona koja se sva dala Bogu na raspolaganje. Božje djelo učinila je vjerom i djevičanskim rođenjem. U Godini vjere koje smo došli do polovice sjetimo se dana kada smo primili dar vjere te se zapitajmo kao narod na kavom smo putu. Današnje stanje mnogih siromašnih i napuštenih govori da sve više ovladava sebičnost i individualizam uz mnogo pohlepe, ravnodušnosti, samodostatnosti i hedonizma. Gramzljivost, kleveta i nepoštivanje zakona postaju norme ponašanja. Lošoj slici doprinosi i država donošenjem zakona bez etičkih normi u kojima se djeca trgaju od obitelji. Moramo se prikloniti „dobrim vijestima“ i opredijeliti za duhovne i moralne vrednote a obitelj treba biti abeceda zajedništva, zaključio je propovjednik.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.