Dva hodočašća u jednom danu

Dva hodočašća u jednom danu

Oštarije, 18. kolovoza 2013., župljani ove župe imali su izuzetno ispunjenu nedjelju. Trebalo se pojaviti na tri zakazana događanja za isti dan: u Rakovici 1700 g. od Milamskog edikta, Liščevka je mjesto proslave sv. Roka, a večernja misa za bolesnike u svetištu.

  Hodočašće u Rakovicu na nacionalnu proslavu povodom 1700 godina slobode kršćanima po Milanskom ediktu pohodili su autobusom hodočasnici Oštarija, Cerovnika, Skradnika i Vojnovca sa svojim župnikom pop Antom.

U isto vrijeme slavljena je po tradiciji misa kod kapelice na Liščevki u župi Zagorje. Na ovo hodočašće se išlo pješke preko Veljuna.  Hodočašća sv. Roku na Liščevku u drago Zagorje: Na hodočašću bilo 14 osoba, od toga 6 djece. Iz Ogulina je bila tročlana obitelj Grdić, ostali su iz Ravnica. Bez imalo muke i znoja stigli na Liščevku, a isto tako se vratili u Ravnice. 

Predvoditelj misnog slavlja, župnik Zagorja i Modruša, Dr. Željko Blagus u propovijedi zavapio mladima da ne budu mlaki u svojoj vjeri. Ističe da nije sramota doći na misu, biti aktivan i svjedodčiti vjeru, koju smo po krštenju i svetoj potvrdi primili. A roditeljima, bakama i djedovima da potiču i pomognu mlade da žive vjeru, da svjedodoče. Ističe sv. Roka kao hodočasnika koji se na slikama vidi sa hodočasničkim simbolima i koji je iako nije stigao do Rima ispunio Božju volju.

(Irena Juričić)

  

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.