Mimohod u koloni svjetla za Vukovor

Mimohod u koloni svjetla za Vukovor

(Oštarije, 17.11.2013.) - Već se ustalilo u svetištu Gospe od Čudesa da se 17. studenoga molitvom i mimohodom s upaljenim svijećama hodočasti do staroga mosta. Na mostu se donešene svijeće aranžiraju, postave na drveni križ i na bočne strane mosta, te se nastavi s molitvom i pjesmom.

(Oštarije, 17.11.2013.) - Već se ustalilo u svetištu Gospe od Čudesa da se 17. studenoga molitvom i mimohodom s upaljenim svijećama hodočasti do staroga mosta. Na mostu se donešene svijeće aranžiraju, postave na drveni križ i na bočne strane mosta, te se nastavi s molitvom i pjesmom. Ovo je već treća godina da se na ovaj način odaje počast žrtvi Vukovara i njegovih branitelja, te svim žrtvama Domovinskog rata. Osim samih Oštaraca, rado se priključuju pojedini vjernici iz svih župa dekanata. 
Molitva je započela u župnoj crkvi u 19 sati, a mladi, vjeroučenici nižih razreda i roditelji čitali su prigodne tekstove i molitve za Vukovar i sve poginule tijekom Domovinskog rata.

Nakon molitve, kod oltara su zapaljene svijeće u bojama hrvatske trobojnice: crvene, bijele i plave. Crvene svijeće zapalili i nosili su pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Oštarije, bijele svijeće učenici PŠ Siniše i Zrinka Rendulića iz Oštarija, a crvene svi ostali. Kolona svjetla krenula je u svečanom mimohodu prema mostu predvođena križem i barjakom. Dok su pripadnici Podupirajućeg društva Ivan Pavao II. postavljali svijeće-lampione na križ, okupljeni narod je pjevao duhovne i pjesme posvećene domovini.

Nakon svega, prizor je bio lijep za pogled koji izaziva štovanje i posebnu počast. Zapaljene svijeće gorjet će na mostu cijelu noć, a srca hrvatskih domoljuba na svaki spomen riječi VUKOVAR.

Pogledajte foto galeriju klikom na OVDJE.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.