Mimohod u koloni svjetla za Vukovor

Mimohod u koloni svjetla za Vukovor

(Oštarije, 17.11.2013.) - Već se ustalilo u svetištu Gospe od Čudesa da se 17. studenoga molitvom i mimohodom s upaljenim svijećama hodočasti do staroga mosta. Na mostu se donešene svijeće aranžiraju, postave na drveni križ i na bočne strane mosta, te se nastavi s molitvom i pjesmom.

(Oštarije, 17.11.2013.) - Već se ustalilo u svetištu Gospe od Čudesa da se 17. studenoga molitvom i mimohodom s upaljenim svijećama hodočasti do staroga mosta. Na mostu se donešene svijeće aranžiraju, postave na drveni križ i na bočne strane mosta, te se nastavi s molitvom i pjesmom. Ovo je već treća godina da se na ovaj način odaje počast žrtvi Vukovara i njegovih branitelja, te svim žrtvama Domovinskog rata. Osim samih Oštaraca, rado se priključuju pojedini vjernici iz svih župa dekanata. 
Molitva je započela u župnoj crkvi u 19 sati, a mladi, vjeroučenici nižih razreda i roditelji čitali su prigodne tekstove i molitve za Vukovar i sve poginule tijekom Domovinskog rata.

Nakon molitve, kod oltara su zapaljene svijeće u bojama hrvatske trobojnice: crvene, bijele i plave. Crvene svijeće zapalili i nosili su pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Oštarije, bijele svijeće učenici PŠ Siniše i Zrinka Rendulića iz Oštarija, a crvene svi ostali. Kolona svjetla krenula je u svečanom mimohodu prema mostu predvođena križem i barjakom. Dok su pripadnici Podupirajućeg društva Ivan Pavao II. postavljali svijeće-lampione na križ, okupljeni narod je pjevao duhovne i pjesme posvećene domovini.

Nakon svega, prizor je bio lijep za pogled koji izaziva štovanje i posebnu počast. Zapaljene svijeće gorjet će na mostu cijelu noć, a srca hrvatskih domoljuba na svaki spomen riječi VUKOVAR.

Pogledajte foto galeriju klikom na OVDJE.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.