Misa polnoćka

Misa polnoćka

Misa polnoćka ove godine je započela u 22.30, a završila nešto malo iza ponoći. Radostan ugođaj i svečano raspoloženje u ovoj svetoj noći. Uloženo je mnogo truda za pripremanje ove svečane proslave: aranžeri, pjevači, čitači, ministranti, mladi pjevači...

Valjda je zbog toga ova večernja misa, polnoćka, posebno omiljena među vjerničkim pukom, te zbog toga uvijek vidimo da je puna crkva. Pripreme za božićno vrijeme iziskuju mnogo angažmana, a u Oštarijama, vidjelo se, nije ga nedostajalo, niti ideja, koordinacije niti angažmana.
Lijepo okićeni borovi, napravljene dvoje jaslice, oltar, pjevanje i zbora i puka skladno i radosno, čitači i ministranti, svi na svome mjestu...

Ipak, duhovna priprava za ovaj blagdan je najvrjednija. Za istaknuti je veliki broj onih koji su dolazili na zornice kroz cijelo došašće, i do stotinu vjernika, a među njima i puno školske djece. Isto tako i veliki broj ispovjeđenih kroz mise zornice i župnoj ispovijedi. Uistinu je bilo u Oštarijama "mir i veselje". 

Dragi župljani Oštarija, sretan vam Božić, Isusovo porođenje. Njegov dolazak među nas ljude na našu razinu postojanja, tj. kao čovjek. Njegova ljubav, Njegovo prihvaćanje nas slabih ljudi nadilazi svaku drugu ljubav. Figura Isusa koju imamo u prostoru oltara upravo to pokazuje. Zagledajte se u nju, ona oduševljava, ona pokazuje tu ljubav. Umjetnik koji je izradio ovu figuru, jako lijepo prikazuje toplinu raširenih ruku maloga Isusa i blagost iz očiju, toliko da svako tko se malo upusti u razmatranje poželi Isusa priviti na grudi, poželi se s njime družiti, promijeniti se i postati pripravan na to druženje.
To i jeste poruka Božića: primiti Isusa u zagrljaj.

 

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.