Misa za starije i bolesne u svetištu Gospe od Čudesa

Misa za starije i bolesne u svetištu Gospe od Čudesa

U svetištu Gospe od čudesa u Oštarijama služena je u nedjelju 18. kolovoza misa za bolesne, stare i nemoćne kojom se završavaju misna slavlja započeta uoči proslave Velike Gospe. Misu je unutar zidina predslavio župnik župe sv. Franje Ksaverskog u Švarči u Karlovcu vlč. Ferdinad Vražić.

(Oštarije, 18.8.2013.) - U svetištu Gospe od čudesa u Oštarijama služena je u nedjelju 18. kolovoza misa za bolesne, stare i nemoćne kojom se završavaju misna slavlja započeta uoči proslave Velike Gospe. Misu je unutar zidina nekadašnje velebne katedrale predslavio župnik župe sv. Franje Ksaverskog u Švarči u Karlovcu vlč. Ferdinad Vražić u suslavlju čuvara svetišta i župnika Oštarija i Cerovnika popa Antuna Luketića i više svećenika Gospićko-senjske biskupije. Na misi su sudjelovali brojni hodočasnici iz ogulinskog kraja a posebno stariji i nemoćni. Liturgijsko pjevanje predvodio je KUD Tounjčica iz Tounja uz orguljsku pratnju župnika Tounja fra Slavena Mijatovića.

Blažena Djevica Marija i njeno slavljenje protkano je kroz nacionalnu povijest Hrvata, istaknuo je propovjednik vlč. Vražić te na temelju čitanja sv. Pavla ukazao da su ljudi po prirodi slabi te vrijeđaju Boga, i lutaju između neba i zemlja, između vremena i vječnosti. I naša je povijest nažalost bila u znaku podjela na domobrane i partizane. Ipak 90-tih je došlo do preobraćenja. Božja vatra čovjeka oplemenjuje i daje mu smisao za život a sveta vjera čovjeku daje pravo na nebo i božju baštinu. Čitava hrvatska nacionalna povijest protkana je marijanskom pobožnošću kao zlatna nit koja se proteže od Trsata, do Marije Bistrice, od tekija do Olova. Kriza koje smo svjedoci posljedica je nijekanja Boga. Propovjednik je prenio i poruku bolesnima. „Vi ste najveće bogatstvo Crkve. Bojte se onog trenutka kada osjećate da vam nije potreban križ i kad vam sve ide glatko.Bez Isusa patnika nema niti osdlobođšenja, zaključio je vlč. Vražić.

Svećenici su u svetištu zatim podijelili sakrament bolesničkog pomazanja brojnim hodočasnicima. Nakon mise u svetištu je održan koncert KUD-a Tounjčica iz Tounja.


Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Pejo Ivkić
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070
Mobitel: 098/245-587

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi -  17.30 sati krunica, 18.00 sati sv. misa
ljeti - 18.30 sati krunica, 19.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 11.00 sati, Cerovnik u 9.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.