Proslavljen Dan neovisnosti

Proslavljen Dan neovisnosti

(Oštarije, 8.10.2013.) - U Svetištu je proslavljen Dan neovisnosti za prostor Ogulina i susjednih općina a kojeg je organizirao čuvar svetišta pop Antun Luketić uz koordinaciju udruga Domovinskog rata Ogulina. Uz misu otvorena je izložba fotografija i arhivskog materijala vezanog za Domovinski rat.

(Oštarije, 8.10.2013.) - U Svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina održana je središnja proslava Dana neovisnosti za prostor Ogulina i susjednih općina a kojeg je organizirao čuvar svetišta pop Antun Luketić uz koordinaciju udruga Domovinskog rata Ogulina. Uz misu otvorena je izložba fotografija i arhivskog materijala vezanog za Domovinski rat na Ogulinskom području.

Misu je predslavio župnik Oštarija u vremenu početka Domovinskog rata vlč. Mile Šajfar u suslavlju mjesnog župnika Luketića a uz župljane misi su nazočili gradonačelnik Ogulina Jure Turković, načelnici općina ogulinskog kraja kao i čelnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Neki danas samo kritiziraju a ne uočavaju što je sve dobro nastalo stvaranjem neovisne Hrvatske u strašnom ratu. Neki se ustrajno žrtvuju za sebe ali i opće dobro a takvi su bili i naši branitelji. Danas se hrabrimo riječju Božjom a uzor su nam Miroslav Bulešić i Alojzije Stepinac, hrvatski mučenici, jer se samo osobnim primjerom može mijenjati svijet na bolje i trpjeti sve nedaće života, poručio je propovjednik vlč. Šajfar.

U zgradi stare osnovne škole Oštarije otvorena je u nastavku izložba fotografija u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Ogulina a pozornost je izazvao i župni dnevnik Oštarija iz vremena jeseni 1991. godine iz koga su se pročitali dijelovi s nadnevkom 7. i 8. listopada 10991. Iz njega je razvidno kolika je bila uloga župe u zbrinjavanju prognanih kao i davanju snage i podizanja morala mještanima u najtežim trenucima velikosrpske agresije. Izložbu je uz predstavnike grada Ogulina i općina Plaški, Tounj, Saborsko i Generalski Stol otvorio načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević. (Tekst: Zvonko Ranogajec, fotografije: Josip A.)

KLIK NA OVA SLOVA I OTVORIT ĆE VAM SE GALERIJA FOTOGRAFIJA.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.