Radijski prijenos mise iz našeg svetišta

Radijski prijenos mise iz našeg svetišta

(Oštarije, 17.2.2013.) - Slušatelji Hrvatskoga radija misu prve korizmene nedjelje mogli su uživo pratiti iz svetišta Gospe od Čudesa iz Oštarija. Euharistijsko slavlje u prepunoj crkvi započelo je u 11 sati, a predvodio je je župnik i upravitelj svetišta pop Antun Luketić.

(Oštarije, 17.2.2013.) - Slušatelji  Hrvatskoga radija misu prve korizmene nedjelje mogli su uživo pratiti iz svetišta Gospe od Čudesa iz Oštarija. Euharistijsko slavlje u prepunoj crkvi započelo je u 11 sati, a predvodio je je župnik i upravitelj svetišta pop Antun Luketić. Pučko pjevanje je predvodio župski pjevački zbor uz orguljašku pratnju, a s posebnim žarom i oduševljenjem otpjevana je lokalnim naglaskom pjesma "Divica" koja je prije nekoliko godina zapisana prema kazivanjima starijih župljana i izvodi se kod svih većih slavlja. Ovo je možda i njeno prvo pojavljivanje u eteru. Župnik je u zahvaljivanju i pozdravljanju slušatelja Hrvatskog radija posebno naglasio ovaj radijski prijenos kao prilog obilježavanju tiskanja prve knjige u hrvatskom narodu 22. veljače 1483. godine jezikom koji su mogli čuti ovdje u pjesmama na starohrvatskom u izvedbi KUD-a Oštarska Zvona. Ovo je i poseban dan za maloga Mateja, krštenog pod ovom misom. 

Otac Miro i majka Valentina moći će pričati svome Mateju da je njegovo krštenje radijski pratila cijela Hrvatska i Hrvati u iseljeništvu,  i da su obećanje o preuzetom kršćanskom odgoju dali pred ogromnim auditorijem. Misa je u cijelosti završila do 12.00 u predviđenim vremenskim okvirima.

Čitanja su ostvarili Valentina Mihaljević i Draško Bertović, Mateja Mihaljević i Filip Franjković, a psalam otpjevali orguljaši Domagoj Šlat i Franje Puškarić.

klik VIŠE FOTOGRAFIJA

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.