Školarci Oštarija misom zahvalnicom na ljetne praznike

Školarci Oštarija misom zahvalnicom na ljetne praznike

(Oštarije, 13.6.2013.) - Područna škola Oštarije u zadnjem tjednu nastavne godine bogato je obilježila dan škole, tj. druženja i susreta kroz kulturno umjetnički program, sportska natjecanja i misom zahvalnicom.

(Oštarije, 13.6.2013.) - Područna škola Oštarije u zadnjem tjednu nastavne godine bogato je obilježila dan škole, tj. druženja i susreta kroz kulturno umjetnički program, sportska natjecanja i misom zahvalnicom. Ponedjeljak je bio rezerviran za priredbu koju su pripremili učenici Oštarija, u to ime utorak je za sve učenike i njihove roditelje 1. Osnovna škola iz Ogulina odigrala svoju jednosatnu dramsku predstavu "Čarobnjak iz Oza", a četvrtak na blagdan sv. Antuna učenici, roditelji, bake, djedovi i djelatnici, misom zahvalnicom za uspješnu školsku godinu su zaokružili proslavu dana škole.

Zadnji tjedan nastavne godine za učenike je pun uzbuđenja. Tu je radost zbog postignutog uspjeha, prešla se još jedna stepenica u životu. Radost jer će narednih dana imati priliku otići dragoj radbini na duže vrijeme ili na more ili na planine. Ipak, ono što je iza nas ne treba zaboraviti, a to će nam u budućnosti uvijek koristiti. Misu zahvalnicu predvodio je župnik i upravitelj svetišta Gospe od Čudesa, pop Antun Luketić. Prije početka misnog slavlja sve nazočne pozdravio je voditelj škole, Josip Anušić slijedećim riječima:

Na početku sve vas srdačno pozdravljam, te koristim priliku da čestitam imendan našem župniku pop Anti, kao i ostalim učenicima koji nose ime Ante, Antonio, Antun ili Antonija, možda ga neki imaju samo kao krsno ime, svima nekima je sretan i blagoslovljen imendan.

Dragi učenici, roditelji i kolege učitelji, vremenski smo na samom kraju nastavne godine i možemo reći da je za mnoge bila uspješna.
Jedno od mjerila uspješnosti jesu zaključne ocjene.
U ovoj školskoj godini izostalo je zaključivanje ocjena na polugodištu, za što će neki reći da su na taj način izgubili orijentire ili sportski rečeno 'prolazno vrijeme'. Možda je to samo izgovor, jer gledajući onako letimično vaše ocjene ima tu svega kao i proteklih godina. Kao što rekoh, to je jedno od mjerila uspjeha za usvojena znanja i vještine.
Ali to nije zadnja riječ.
Neki od vas su bili potaknuti na nastavi da su učili i naučili, a zatim pokazali svoje znanje za odličan. Neki drugi učenici još uvijek rasplamsavaju tu iskricu koju su dobili kroz nastavu. Trebat će neko vrijeme da se ta iskrica razgori u veliki plamen, ali i da malo sazriju, te će mnogi postati dobri stručnjaci u onom zvanju koje vole.
I kod jednih i kod drugih, pokretač je ljubav. Zahvaljujemo ovdje za te plodove ljubavi koje su sada vidljivi ili koji će biti vidljivi u budućim godinama, kada se iskrica razgori.

Kao drugo mjerilo uspješnosti našega rada razmislimo koliko smo bili suradnici, tj. pomoć jedni drugima u učenju i drugim zadacima. Koliko smo poticali svoga prijatelja na prihvatljivo ponašanje ili smo poticali i smijali se njegovom neradu i drugim nepodopštinama?
Ili da pojednostavnim, koliko je naša škola bila ugodno okruženje za svu djecu koja je pohađaju? Na tom planu trebamo još raditi. Svima nam dajem ocjenu 4+ ili -5. Imamo nekoliko problema, koje se nadamo kontinuiranim radom i zalaganjem dovesti u prihvatljive okvire u narednoj godini. Iz ovoga mjerila, ljudskosti, tj. življenja i ponašanja na taj način da i moj prijatelj i ja budemo sretni u školi, moramo imati čistu peticu.

Ovdje pod Gospinim Plaštom možemo biti zahvalni Bogu na kraju ove nastavne godine i za navaedeno, i da smo na kraju svi sretni, živi i zdravi, to je najveći uspjeh. Mislim na našeg Ivana, Ivora i našu Leu. Zahvaljujemo našoj Majčici za zagovor.

Ove godine 8. raz završava 14 učenika. Na jesen nam dolazi 12 prvašića, a završilo je ovu godinu 15 prvašića.
Osmašima želim da se razgori iskra ljubavi i da u svom zvanju mogu pomagati sebi i drugim ljudima. Da uspiju u onom za što misle da imaju najviše dara.
Boga molim za vas, a na kraju mise dobit ćemo blagoslov Božji preko službenika Crkve, našeg župnika. Njemu zahvaljujem što nam u svim stvarima nesebično stoji na raspolaganju i uvijek priskače u pomoć.

Svima hvala, u prvom redu učenicima i roditeljima, a onda i učiteljima, na dobroj suradnji.
Živjeli!

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.