Veliki četvrtak

Veliki četvrtak

Na Veliki četvrtak spominjemo se Isusove posljednje večere, ali događaja kada je Isus iznenadio svoje učenike perući im noge. Župljani Oštarija i Cerovnika zorno su to pratili i ovaj puta.

Od OŠTARIJE - CEROVNIK Veliki četvrtak 28-3-2013

Ove godine za "apostole" su izabrani u praovima otac i sin. Osim spomena velikog četvrtka župnik, pop Anton Luketić, ovim odabirom i ovom gestom imao je namjeru podsjetiti na strašnu tragediju od prije 70 godina kada su u 2.svj.ratu strijeljani mnogi sve po otac i sin u Sabljacima, Sabaljske žrtve. Tada se htjelo zatrti jedno selo, da ostane bez nasljednika. Isto kao što su neprijatelji Kristovih učenika, apostola, njihovom smrću htjeli zatrti kršćanstvo. "Božja je zadnja."

Veliki četvrtak se slavi i kao Dan svećenika. Tim povodom, već tradicionalno župnik večerom počasti "apostole" i druge suradnice i suradnike iz obje svoje župe. Ove godine je to bilo u staroj školi u Cerovniku. Nakon večere upriličena je meditacija "Getsemanska ura" u prigodnom okruženju pod svjetlima svijeća i duhovnim štivom. Nekima je bilo prvi puta da se susreću molitvom na takav način, a svi skupa su bili i ovaj puta oduševljeni.

Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
vlč. Mario Vazgeč
E-mail: gospaodcudesa@gmail.com
Telefon: 047/584-070

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
17.30 sati krunica, 
18.00 sati sv. misa

Nedjeljom i blagdanom:
Modruš u 8:00 sati,
Cerovnik u 9:30 sati,
Svetište Gospe od Čudesa u 11:00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
 

     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg

©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.